Aracınızı Kiraya Vererek Para Kazanmaya Başlayın
14/12/2021, 12:34
Aracınızı Kiraya Vererek Para Kazanmaya Başlayın

Araç kiralamak; sahip olunan bir motorlu taşıtın belirli koşullar, belirli bir süre ve belirli bir ücret karşılığında bir diğer kullanıcıya devredilmesi olarak tanımlanabilir. Özellikle turistler ve şehir dışından gelen misafirler için kiralık araçlar geniş bir kullanım alanı yaratır. Pek çok kullanıcı bu sayede ulaşım ihtiyacını karşılarken aracını kiraya verenler de zahmetsiz bir biçimde bu yolla para kazanabilir. Kısacası aracı kiraya vermek herkes için en kârlı seçeneklerden biridir.

Sahip olduğunuz otomobili ya da bir başka taşıtı kiralayarak hiç çaba sarf etmeden siz de kazanç sağlayabilirsiniz. “Aracımı kiraya vermek istiyorum, ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum” diye düşünüyorsanız bu içerik tam size göre. Aracı kiraya vermek için neler yapılır? Riskler ve artılar nelerdir? Araç kiralama işine nereden başlanır? Tüm bu soruları ve daha fazlasını el kitapçığı niteliği taşıyan bu içeriğimizde cevapladık.

İçerikler

Aracı Kiraya Vermek Mantıklı mı?

Aracını kiraya vererek pasif bir gelir elde etmek isteyen birçok insan bu kararın mantıklı olup olmadığı yönünde çevresine danışır. Bu aşamada ise yapılması gereken şey kâr zarar analizidir. Araç kiralama noktasında aracın modeli, özellikleri ve tercih edilen kiralama platformu kâr elde etmek için büyük bir öneme sahiptir.

Bununla birlikte doğru bir yöntem izlendiğinde aracı kiraya vermek son derece mantıklı ve etkili bir kazanç sağlama yöntemidir. Aracınızın gerekli bakımlarını yaptıktan sonra diğer kullanıcıların hizmetine açarak, kısa sürede kolayca gelir sağlamanız mümkündür.

Otomobilimi Kiraya Vermek Kârlı mı?

Aracı kiraya vermek kârlı mıdır? Büyük oranda kârlı bir karar olan bu işlemde aracın modeli ve özellikleri ortalama kazancınız üzerinde etkili olur. Ortalama olarak ele alındığında, rakamlar araç sahipleri için son derece tatmin edicidir. Kiralama işleminin kârlı olup olmadığı sorusuna yanıt vermek için göz önünde bulundurmak gereken bir diğer unsur ise aracın hangi periyotlarla kiraya verileceğidir.

Günlük, aylık, 3 aylık ya da 6 aylık periyotlarda kiraya verilen araçlar kârlılık bakımından size farklı fırsatlar sunar. Örneğin; Rentiva’da günlük olarak kiralanan araçların kazancı yaklaşık 2.500 ile 3.000 TL arasında değişir. Aylık araçlarda ise bu rakam 5.000 ile 6.000 TL aralığında gözlemlenir.

Aracınızı Kiraya Vermeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Aracı kiraya verme işleminden önce bazı hususları göz önünde bulundurmak gerekir. Aracı kiraya verme şartlarını genel olarak şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Aracın 10 yaşından daha küçük olması,
  • Ağır bir hasar kaydına sahip olmaması,
  • Zorunlu trafik sigortası bulundurması,
  • Aracın Rentiva sistemi üzerine kayıt edilmiş olması,
  • Bakımlarının yapılmış olması,
  • Genel trafik gerekliliklerini karşılıyor olması,

Aracı kiraya vermek için bu koşulları sağlıyor olmanız gerekir. “Aracımı nereye kiraya verebilirim?” diye düşünüyorsanız cevabı %15’lik bir komisyon oranı ile Rentiva!

Aracımı Kiralarsam Ne Kadar Kazanırım?

Kiraya verme sürecinde elde edilen ortalama kazanç miktarları kullanıcıları tatmin edecek düzeydedir. Rentiva’nın kullanışlı algoritması ise size aracı kiraya vermek konusunda en etkili deneyimi sunar. Buna göre aracı kiraya vermek için gerekli koşulları sağlayan herkes pasif gelir elde eder.

Rentiva verilerine göre aracınızı kiralayarak (araç modeline göre) aylık 5.000 ve 6.000 TL aralığında ek kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak günlük kiraya verilen araçlar ise kullanıcılara 2.300 ile 3.000 TL arasında kazanç sağlar. Ayrıca aracı kiraya vermek için herhangi bir ek masraf da bulunmaz. Rentiva’yı ziyaret ederek ve “Araç kiralama işleminden ne kadar kazanırım?” sorusuna gerekli bilgileri girerek aracınızın özelliklerine göre belirlenecek en kârlı yanıtı bulabilirsiniz. Siz de bu kârlı işleyişten en iyi şekilde faydalanmak için buraya tıklayarak, aracınızı hemen kiraya verebilirsiniz!

Araba ile Para Kazanmak için Nasıl Bir Yöntem İzlemeliyim?

Aracı kiraya vermek; oldukça uğraşsız bir kazanç elde etme yöntemidir. Sahibi olduğunuz araba ile para kazanmak, size kendinize vakit ayırırken para kazanma fırsatı da yaratır. Elbette, bu sürecin farklı dönemlerde gelir ve gider oranları değişir ancak genel olarak oldukça kârlı bir işlem olduğunu söylemek mümkündür.

Arabanızı kiralayarak yeterli miktarda para kazanmak için bu değişimleri takip etmek size fayda sağlar. Örneğin; aracı kiraya vermek için en kârlı dönemler Nisan ve Ekim ayları arasıdır. Tatil sezonunun başladığı bu dönemin ardından ise kiralama faaliyetlerinde düşüş gözlemlenebilir. Bu nedenle eğer aracı kiraya vermek yoluyla para kazanmayı hedefliyorsanız bazı dönemlerde aktif olmanız gerekir.

Arabanızı Kiralamanın Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Aracı kiraya vermenin riskleri ve getirilerini göz önünde bulundurmak, gerçek kazancınızın ortaya çıkmasında etkili olan faktörlerdir. Pek çok işte olduğu gibi aracı kiraya vermek de çeşitli riskleri içinde barındırır. Bu risklerden en büyüğü ise aracın kiralandığı kişi tarafından hasara uğratılması ya da çalınmasıdır. Riskleri minimuma indirmek için yapmanız gereken en önemli şey güvenilir bir aracı kuruluş ile çalışmaktır.

Buna karşın çok sayıda artıyı da içinde barındıran bu işlem; ek gelir elde etmenize ve diğer insanlara yardımcı olmanıza destek olur. Bu sayede siz evinizde konfor içindeyken aracınız sizin yerinize çalışır ve gelir elde etmenizi sağlar.

Aracınızı Kiraya Verirken Öneriler

Araç kiraya vermenin riskleri ve getirileri konusunda emin olduktan sonra işleme birkaç hamlede kolayca başlayabilirsiniz. Kiraya verme için aşağıdaki şu önerileri göz önünde bulundurmanız, size avantaj sunacaktır:

  • Kiraya vereceğiniz aracın bakımlarını tamamlayın ve temizleyin.
  • Kasko, sigorta vb. koruyucu faktörlerin güncel ve tam olduğundan emin olun.
  • Aracın 4 cephesinden ve iç konsolundan en az 6 adet fotoğrafını çekin.
  • Aracın, mevsim koşullarına uygun ekipmanları barındırdığından emin olun.
  • Algoritmaya uygun olarak aracın bilgilerini girin.
  • Aracınızın Kabis Bildirimi olduğundan emin olun. (Bu aşamada Rentiva sizin için bu bildirimi yapacaktır.)

Siz de kendi aracınızı kiraya vererek kolayca evden para kazanabilirsiniz! Aracınızı kiraya vermek isterseniz Rentiva sizin için en uygun müşterileri bulur ve evinizden hiç çıkmadan en güvenilir yoldan kazanç elde etmenizi sağlar.

Sahip olduğunuz otomobili ya da bir başka taşıtı kiralayarak hiç çaba sarf etmeden siz de kazanç sağlayabilirsiniz. “Aracımı kiraya vermek istiyorum, ancak bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum” diye düşünüyorsanız bu içerik tam size göre. Aracı kiraya vermek için neler yapılır? Riskler ve artılar nelerdir? Araç kiralama işine nereden başlanır? Tüm bu soruları ve daha fazlasını el kitapçığı niteliği taşıyan bu içeriğimizde cevapladık.

Arabada Dinlenebilecek 2021 Yol Şarkıları Listesi
Quiz: Hangi Araç Sizin için Uygun? Hayalindeki Aracı Bul
Arabada Dinlenebilecek 2021 Yol Şarkıları Listesi
Quiz: Hangi Araç Sizin için Uygun? Hayalindeki Aracı Bul