Quiz: Hangi Araç Sizin için Uygun? Hayalindeki Aracı Bul
17/02/2022, 12:27
Quiz: Hangi Araç Sizin için Uygun? Hayalindeki Aracı Bul

Bir araba kiralayacağınız zaman “hangi araç bana uygun, aylık gelire göre araba nasıl bulabilirim?” gibi sorular kafanızı karıştırıyor olabilir. Araba önerisi konusunda kararsızsanız bu içerik tam size göre. Hangi araç alınır? Hayalimdeki araba hangisi? Aylık gelire göre hangi araba alınmalı? Tüm bu soruları ve daha fazlasını içeriğimizde cevapladık, zaman kaybetmemeniz için size özel seçenekleri bir araya getiren 5 soruluk bir araba önerisi testi de hazırladık. Dilerseniz vakit kaybetmeden başlayalım!

Hangi Araba Bana Uygun

Araba kiralama konusunda yeniyseniz nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Önünüzdeki yollar için ihtiyaçlarınıza tam olarak uyacak arabayı bulmak bu süreçte kritiktir. Bazıları hafta sonları heyecanlı sürüşlere çıkmayı sever. Kimi ise gideceği yere minimum maliyetle ulaşmak ister. "Doğru araba" bir arabadan ne beklediğinize ve nasıl bir sürücü olduğunuza göre değişebilir. Doğru arabayı kiralamak söz konusu olduğunda şunları göz önünde bulundurmak faydanızadır:

  • Sizinle kaç kişinin yola çıkacağını düşünün: Yolcu sayısı ve taşımanız gereken bagaj, hangi kiralık arabayı seçeceğiniz konusunda en büyük etkiye sahip olmalıdır.
  • Gittiğiniz tatil türünü düşünün: Farklı araba sınıfları, farklı tatil türleri için daha uygundur. Örneğin kayak tatiline gidiyorsanız, bir station aracın sağladığı büyük bagaj kapasitesine ihtiyacınız var demektir.
  • Hangi arazide araba kullanacağınızı düşünün: Kötü yol koşulları ve engebeli araziler her aracın altından kalkabileceği bir zorluk değildir. Arazi araçları ve dört çeker kategorisindeki araçlar bu koşullarda kullanılması için üretilen özel araçlardır.

Araba Seçmenizi Kolaylaştıracak İpuçları

  • Sedan: Ortalama bir sedan, tam boy bir bagaja sahiptir ve beş yetişkin kapasitelidir. Genellikle dört kapısı vardır ve motorları, kompakt otomobillerde bulunanlardan daha güçlü olma eğilimindedir. Klasik aile arabası olarak bilinen sedanlar, çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
  • SUV / Crossover: Sportif arazi araçları (SUV), bir arazi aracının fayda ve kapasitesi ile bir sedanın yolcu kapasitesinin birleştirilmesinin sonucudur. Genellikle büyük bir bagaj bölmesiyle donatılmış ve arazi kabiliyetine sahiplerdir. Dört tekerlek çekiş ve yerden yükseklik, SUV'lara kötü yol koşulları ve engebeli arazi ile mücadele etme yeteneği verir.
  • Hatchback / Cabrio: Hatchback'ler, kullanışlılıkları ve tarzlarıyla tanınan daha küçük otomobillerdir. Ancak bir aracı hatchback yapan şey, tavan hattına menteşelenen ve yukarı doğru kaldırılan arka kapısıdır. Bu araçlar modele göre iki kapılı veya dört kapılı olabilir. Çoğu zaman, ek bagaj alanı sağlamak için arka koltuklar katlanabilir özelliktedir.
  • Coupe: Tipik olarak bir sedandan daha şık ve daha sportif olan coupe'ler, yolda öne çıkan bir araç isteyen sürücüler için harikadır. Bir coupe genellikle dört kapılı sedan modeliyle aynı boyutlara sahiptir ancak daha büyük bir motora yer açmak ve otomobilin ağırlığını azaltmak için arka yolcu alanından bazen fedakarlık eder.
  • Station: Kalabalık bir aileye sahipseniz ya da bolca bagajla seyahat edenlerdenseniz, rutin olarak beş veya daha fazla kişiyi taşıyorsanız, geniş bagaja ve iç hacme sahip olan station sınıfındaki araçlar size daha uygun demektir.

Bu kadar çok model mevcutken, bir araba seçmek göz korkutucu bir sürece dönüşebilir. Dolayısıyla hiçbir fikriniz yoksa şunu deneyin: Hangi araba bana uygun testi! Rentiva araba seçimi testi, araba kiralama sürecinizde size yardımcı olacak yepyeni bir araba bulma aracıdır. “Hangi araba bana uygun testi” ile aramanızı kolaylaştırıp ihtiyaçlarınıza tam olarak uyan aracı 1 dakika içinde bulabilirsiniz.

Bir yarış tutkunu, gezgin, şehir sürücüsü, yaşa göre araba seçen biri veya lüks modellere meraklı biri olabilirsiniz. Aramanızı yaşam tarzınıza ve seyahat noktalarınıza göre daraltarak, hangi araba bana göre, hangi arabayı almalıyım gibi sorularınıza hemen sonuç bulabilirsiniz. Aşağıda yer alan bana araba bul testini çözerek sana özel en doğru araç seçimi hakkındaki sonuçlara kolayca ulaşabilmeniz mümkün.

Nereden Araba Kiralanır?

Eski araba kiralama yöntemi, seçenekleri görmek ve arabaların istediğiniz özelliklere sahip olup olmadığını öğrenmek için bayileri şahsen ziyaret etmenizi gerektiriyordu. Artık Rentiva ile daha fazla aracı inceleyebilir ve hem paradan hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. İstediğiniz arabanın istediğiniz tarihlerde müsait olup olmadığını kolayca görebilirsiniz.

Türkiye'nin tek kişiden kişiye araç kiralama platformu Rentiva, araç sahipleri ile uygun fiyatlı ve güvenilir araç kiralamak isteyen kiracıları bir araya getirir. Aklınızda belirli bir araba mevcut değil mi? Rentiva, size en uygun olanı bulmak için benzer arabaları araştırmanıza ve karşılaştırmanıza olanak tanır. Bunu, “Araba Seç Testi” sonucunda listelendiği gibi aynı araç tipini seçerek ve sizin için önemli olan parametreleri ayarlayarak gerçekleştirebilirsiniz. Potansiyel bir arabaya karar verdikten sonra; fiyatlandırma, teknik özellikler ve uygun tarihler hakkında ayrıntılı bilgileri anında kontrol edebilirsiniz.

Üstelik arabanızı kiraladığınızda sigorta güvencesi sayesinde güven içinde sürebilirsiniz. Rentiva kullanıcıları Rentiva Kasko ve 3. Taraf Mali Mesuliyet sigortası ile koruma altındadır. Bu sigorta hem aracın başına gelecek her türlü hasarda sizi korur, hem de aracı kullanırken karışabileceğiniz kazalarda karşı tarafa verilen hasarların zorunlu trafik sigortası limitinin üzerinde olduğu durumlarda sizi 100.000 TL'lik ek teminatla koruma altına alır.

Rentiva'dan araç kiralarken şu kriterleri yerine getirmeniz yeterli:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalısınız,
  • 21 yaşından büyük olmalısınız,
  • En az 2 yıllık geçerli bir ehliyete sahip olmalısınız,
  • Ehliyet ceza puanınız 100 üzerinden minimum 65 olmalıdır,
  • Son 2 yılda 2’den fazla büyük trafik kazasına karışmamış olmalısınız.

Araba Kiralama Avantajları

  • Araç kiralama, sizi bakım ücreti ve değer kaybı endişesinden kurtarır. Böylece sigorta ücreti, servis ve vergi yükünden de kurtulmuş olursunuz. Daha uygun fiyata daha üst segment bir araba kullanabilirsiniz.
  • Kiralama süreniz sonunda yeni modelleri deneyerek en son teknolojiye sahip yeni bir araba kullanabilirsiniz.
  • Çoğu onarımı fabrika garantisi ve sigorta kapsamında masraf çıkarmadan halletmenizi sağlar.
  • Herhangi bir sorun yaşadığınızda 7/24 yol desteği servisi sayesinde hızlıca çözüm bulabilirsiniz. Rentiva’dan araba kiraladığınızda tüm Türkiye’de 7/24 yol yardım, çekici ve ikame araba hizmeti alabilirsiniz. Eğer mekanik bir arıza oluşursa kiralama süreniz boyunca ücretsiz ikame araba ile yolunuza devam edebilirsiniz.
  • Getirdiği vergi avantajı da en etkili tercih nedenleri arasında yer alır. Kiralama tutarlarını vergiden düşüyor olmaları kiracılar için cezbedici bir seçenek olmaktadır.
  • Bir araba kiralamak, seyahatlerinizi kendi belirlediğiniz vakitlerde gerçekleştirmenize olanak tanır. Otobüs, tren veya uçak saatlerini beklemenize gerek yoktur. Ulaşmak için daha az zaman harcamak, keşfetmek için daha fazla zaman sonucunu doğurur.
  • Araba, maceranızın bir eşlikçisi haline gelebilir ve her zaman yanınızda olduğu için eşyalarınızı içinde saklayabilirsiniz.
  • Toplu taşıma ile seyahat ederken ulaşabileceğiniz yerler sınırlıdır. Arabanız varsa daha fazla turistik yer görebilir, daha fazla detayı keşfedebilirsiniz.

Binlerce araç, onlarca marka arasından en uygununu seçin hemen kiralayın, güven içinde yola çıkın. Size özel en doğru araç seçimi hakkında emin olmanızı umduğumuz bir araştırma yaptığınıza göre şimdi bir araba kiracısı olma zamanı...

Aracınızı Kiraya Vererek Para Kazanmaya Başlayın
Aracınızı Kiraya Vererek Para Kazanmaya Başlayın